FILMER OCH AKTIVITETER 2019

"Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre."
Nalle Puh

Filmklubben på Gustavsbergsteatern höst 2019 kl. 14.00

Bio Gustav på Gustavsgården kl. 14.00:

Aldrig på en söndag 1 tim 38 min

Illia är en energisk prostituerad, full av liv och humor. En dag kommer Homer Thrace för att studera Grekland och dess kulturella förfall. Han ser Illia som en symbol för detta förfall och försöker rädda henne

Jules Dassin, Melina Mercouri, George Foundas, Titos Vandis, Mitsos Liguisos

Att angöra en brygga 1 tim 37 min

På Ensamholmen i Stockholms skärgård väntar ett sällskap på en segelbåt på väg från Stockholm. Man har på ön kokt kräftor och gjort allt i ordning för kvällens stora kräftskiva. De fyra personer som kommer ut med segelbåten har emellertid spriten med sig.

JMonica Zetterlund, Gösta Ekman, Lars Ekborg, Birgitta Andersson, Katie Rolfsen, Hans Alfredson

Midvinterduell 1 tim 43 min

En rasande vendetta mellan småbrukare Egon Lundin och Statens vägverk. Kampen gäller en mjölkpall som verket finner olämpligt placerad. Det blir en strid på liv och död.

Ingvar Hirdwall, Mona Malm, Tommy Johnsson

White Christmas 1 tim 29 min

Två sångare och dansare slår sig ihop efter andra världskriget De bildar en av de hetaste duorna i showbusiness. De hittar två systrar som uppträder tillsammans med vilka de reser till Vermont över julhelgen.

Bing Crosby, Danny Kaye, Vera Ellen, Rosemary Clooney

The wife 1 tim 41 min
Joan Castleman är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen. Han kommer snart att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog.
Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons, Christian Slater, Elizabeth McGovern, Harry Lloyd, Annie Stark

Bohemian Rhapsody 2 tim 13 min
Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och sångare Freddie Mercury, som trotsade stereotyperna och blev en av världens mest älskade underhållare. Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien samtidigt som han kämpar mot en livshotande sjukdom.
Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy, Joseph Mazzello, Aidan Gillen, Lucy Boynton, Tom Hollander, Allen Leech

Eld och lågor 1 tim 45 min
Året är 1940 och på var sin sida om Allmänna gränd på Djurgården ligger det tjusiga Gröna Lund och det simpla Nöjesfältet. De två ägarfamiljerna har legat i strid med varandra i decennier men allt förändras då de unga arvtagarna, John och Ninni, inleder en förbjuden kärlekshistoria.
Pernilla August, Robert Gustafsson, Frida Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena af Sandeberg, Edvin Endre

Filmen om Helan och Halvan 1 tim 38 min
Berättelsen om komikerduon och bästa vännerna, Stan Laurel och Oliver Hardy, som var kända som Helan och Halvan. Två av de roligaste männen i filmens historia. Den hittills okända berättelsen om deras liv, såväl bakom som framför kulisserna.
John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Huston, Nina Arianda

Vi vill gärna ha kontakt med dig, så hör av dig!

Kontakt uppgifter

Föreningen Guldkantens: